duminică, 13 martie 2011

Ciclul solar 24

Am fost intotdeuna sindicalistul perfect pentru ca sindicat inseamna uniune, solidaritate. Imi amintesc ca inainte de 90 Ana Blandiana vorbea chiar de o solidaritate a intelectualilor. A fost dar in Polonia. Este insa acum un moment istoric si mai degraba cosmic care ma face sa ma indoiesc ca un demmers sindical de tipul grevelor si actiunilor in strada este indicat. De ce spun asta? Nu sunt speculatii gen 2012 ci fapt stiintific ca soarele va crea in acesti doi ani uriase instabilitati emotionala si aceste se vor simti la nivel social : vezi solar cycle 24
Este deja istorie ca ce se intampla in Egipt si Siria este datorat si acestui fenomen. Si atunci nu este mai bine sa incercam sa solidarizam pe nivele de profunzime? Cu cat actionezi la nivele mai superficiale ai nevoie de energie mai mare pentru a schimba lucrurile si cu cat mergi mai in profunzimi cu atat ele se schimba mai usor, firesc si aprope fara efort.
Un sistem coerent face mai usor o tranzitie de faza spre o stare mai ordonata. Pare abstract ce spun dar in termeni sociali asta s-a tradus prin revolutie de catifea la bulgari si efecte de ordine mai mari si revolutie de strada la noi si entropie mai mare.
Va invit sa cititi acest studiu despre dinamica de grup a constiintei si constiinta colectiva si sa actionati in consecinta.